Cradle Mountain, Great Ocean Road - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Mariska - WaarBenJij.nu Cradle Mountain, Great Ocean Road - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Mariska - WaarBenJij.nu

Cradle Mountain, Great Ocean Road

Door: mariskavm

Blijf op de hoogte en volg Mariska

31 Januari 2011 | Australië, Adelaide

Haiii

Ben ik weer! Oke mijn verhaal vanaf Tasmanie nog..
Ik sliep trouwens met Nicole en Sylvia, die manke Duitse, had ik het daar al over gehad? Nou ja..het moest maar haha nee hoor ze was best aardig. Die Russinnen waren echt gek trouwens, met hun yoga de hele tijd en een partijtje bazig doen! Optetteren dus..
Oke op de donderdag van Tullah naar de Sand Dunes en een walk naar, alweer, een waterval. Mooi weer gehad, alleen met de zandduinen begon het me toch te waaien! Allemaal zand in your face en voor je camera is het ook niet echt fijn. Beetje gejumpt daar en wat fotootjes geschoten.
En op de terugweg zaten we dus bijna zonder diesel! Even stressen daar, bij het tankstation bleek dus dat ze 81 liter had getankt in een tank waar maar 80 liter inpast whahaha, was wel hilarisch. Ze reed ook echt als een malle. Je zal maar tegen een tegenligger aanklappen. Dan kan je het shaken.
Eenmaal terug in het busje begon het dus te regenen en dat heeft het de avond gedaan, maar we zaten toch in het huisje dus niet erg.
De volgende dag was het dus echt goed weer! Wat een stel mazzelpikken want vandaag stond Cradle mountain op het program en laat het daar nu maar 9 dagen per jaar goed weer zijn, rest dus wel met regen! Nu stralend blauwe lucht, geweldige foto's geschoten! Je kon een klim doen, Mariannes lookout, steil en je moest dan jezelf optrekken aan kettingen. Ik ging dat wel doen, net als mijn Franse dinnen en Lauren de gids. De rest durfde het niet aan. Het was echt koud, wilde niet weten hoe koud het was als er geen zon was (Dat was de week ervoor), maar door het klimmen en de zon werd het goed heet! Gelukkig weer veilig beneden, het was echt fantastisch! We waren onder de indruk!
Lauren noemt me trouwens Misch, das weer wat nieuws, maar prima.
Ze moest met een portofoon melden wanneer ze het park uitging en inging. Door naar Sheffield voor de lunch. Bekend om zijn muurtekeningen. Was wel schattig.
Doorgereden naar honingproeven (was bedrijf van Nederlanders en het zalmproeven. Nou dat sloeg ook nergens op, we kochten toch niks haha. En daar was het natuurlijk voor bedoeld. Lullig!
Wel jammer om afscheid te nemen van Nicole, Steph en Coraline, maar ja moest gebeuren. Bij het hostel afgezet, daar een shuttle besteld voor naar het vliegveld. Ik had nog wat tijd, dus broodje gegeten met Nicole en geinternet, dat was dus het vorige verslag.
Naar het vliegveld dus, tennis gekeken en om 22.30u aangekomen in Melbourne.
Daar een bus en tram genomen naar het hostel, waar ik Benji, Luke en Maddie tegenkwam in Base, dus nog wat drankjes gedaan beneden in de bar. Trouwens ook David. Was erg gezellig en was dus weer een latertje, uur of 3, en om 5.45u weer op, nice!!
Mijn ontbijtspullen lagen nog in het hostel haha, dus die kon ik mooi opeten de volgende morgen!
Wie kwam ik de volgende dag tegen voor de tour naar Adelaide? Sabrine, Zwi, Nicolas en Jacob van de andere tour! De hele bus was vol en weersvoorspellingen 30- 40 graden, zon. Gereden over de Great Ocean Road, was echt cool, surfshops onderweg. Natuurlijk 2 shorts gekocht en een hoed, heb ik wel echt nodig! Onze gids was Katie, een heel enthousaiast figuur maar echt een tof wijf! Die lacht om echt alles.
Naar Bell's beach, strand waar Kelly Slater wereldkampioen surfen werd, was echt klein trouwens. Koala's gespot van echt 2 meter bij ons vandaan, echt te gek, gewoon op de campingplaats waar we lunch hadden! Gechilled op het strand. De Otway Fly Tree top walk gedaan, was wel mooi, een regenwoud met allemaal bruggen. Met Sabrina en Sarah gelopen. Om 17u richting hostel gereden. Port Campbell hostel is erg goed, schoon, fijn. Daar gedoucht, gegeten, we hadden BBQ, was goed. De 12 apostelen gezien bij zonsondergang, romantisch hoor. 's avonds wat gedronken met Nicolas, Jacob en Sabrina. Will trouwens ook weer gezien met een andere groep. Geinig.. Die Duitsers klieken echt samen, die praten alleen Duits ik word echt gek daarvan. Dan mis je toch ook wel even iemand om tegenaan te lullen. Clijsters gewonnen, eind gezien in de pub.
De volgende dag naar The Grampians gereden. Eerst wat uitzichtpunten gehad, toen naar de 12 apostelen in daglicht. Nu hadden we het wel gehad. Charlene en Rachel ga ik ook veel mee om, leuke meiden uit Engeland. Ze hebben hetzelfde hostel geboekt als mij, net als de Denen en Sabrina en Dorothy, een Waals meisje.
Nog wat viewingpoinst gezien, maar op een gegeven moment heb je het wel gehad natuurlijk. Geluncht, ik heb trouwens wortels ontdekt, retegoedkoop! Op de picknickplaats emoes gezien! Veel kangoeroes bij ons hostel in de Grampians, wel leuk om te zien. Het zijn 2 huisjes voor ons allen, ong. 20 man. Spaghetti gegeten, was lekker. Katie maakt dat allemaal. Kaartspelletjes gedaan met Charlene, Rachel, Dorothy, Nicolas en Jacob. Ik verloor steevast, geluk is met de dommen probeerde ik uit te leggen, maar ze begrepen het niet. haha. Gedoucht en finale Murray-Djoko gekeken, teleurstellend. Om 23u naar bed en echt beroerd geslapen. Was echt bloody hot, wilde maar niet koel worden. Maarrrr ik had mijn geheime wapen, mijn muggenarmband en tot zover... Ik heb er nog wel een doodgeslagen met mijn flipflop, jeah!
Om 6u ontbijt, 7u vertrek.
Om 8u begonnen aan de hike naar boven, steil, maar te doen. Waren natuurlijk weer de verkeerde kant opgelopen, Charlene en ik, dus keken me toch van een klif naar beneden! We durfden niet meer, bleek dus de verkeerde weg hahaha. Uitzicht was mooi, wijds uitzicht met de Grampians als middelpunt. Om 9u was het echt bloedheet, met als uitschieter 43 graden op de grens met South Australia! De witte kangoeroe gezien. Veel te rijden vandaag, veel in de bus, echt een road trip, fijn als de airco uitvalt, omdat de motor gekoeld moet worden, we kwamen zowat niet vooruit!! De klok is een half uur teruggezet in de tijd, dat is echt weird.. Afscheid genomen van iedereeen om 17.30u waren we in Backpack Oz hostel, dus om 19u afgesproken beneden en Thais gegeten met elkaar. Zit nu op de laptop van Sabrina, want het is hier gratis hifi. Ga maar eens stoppen want ze zal wel denken.. Internet is erg duur dus vandaar.
Morgen dagje Adelaide, dus relaxen. Woensdag voor de 6 daagse raadtrip de Outback in naar Alice Springs, een aantal van deze groep gaan ook mee en hopelijk leuke nieuwe mensen!
Tot snel

xxx

• 31 Januari 2011 - 12:47

Inger:

Je kaart is vandaag op de ccu aangekomen. Veel plezier nog

• 31 Januari 2011 - 12:49

Bep En Fred:

hai maris
    we hebben genoten van je verslagen
    nog veel plezier
    groetjes wij aan zee

• 31 Januari 2011 - 13:47

Jacky:

Hi Misch,
    stoere naam..past wel bij je! Heb weer heerlijk gelachen om je verhalen! Veel plezier in de outback!

• 31 Januari 2011 - 19:16

Nienke:

De namen beginnen mij inmiddels te duizelen, maar fijn dat jij ze nog uit elkaar weet te houden ;) Maar het klinkt wel heel gezellig! Wel fijn dat na Federer ook Nadal gewoon de baan af is gemept he?? Nou, geniet ze!!!

Xx

• 01 Februari 2011 - 08:10

Ludy:

Héle leuke nieuwe foto's Maris !!!
    Zo wordt het voor ons ook zichtbaar wat, en met wie je daar van alles beleeft.
    Wist niet dat de kangoeroe's en wallabie's zo aaibaar zijn. Schattig !!!
    kus van Mam

• 01 Februari 2011 - 16:41

Hans Aarts-Oremus:

Hoi Mariska, via Tineke en Tim van je reis gehoord en al je verslagen gelezen. Ooit ook drie maanden in Aussie geweest en er komt al weer van alles boven. No worries ....en veel plezier nog vanuit Haarlem.

Hans

• 04 Februari 2011 - 11:10

CLaud:

Maris,

Wat een verhalen!! Je schrijft het zo leuk, echt gaaf om te lezen. Je ontmoet écht heel veel mensen, lijkt me allemaal reuze gezellig. Blijf genieten. Voor je 't weet ben je weer thuis......
    x

• 06 Februari 2011 - 10:08

Maart:

Misch... nee, ik kan er niet aan wennen hahahaha!! Je hebt het weer leuk! En je bent weer lekker bezig met je optetteren hahahhaaha!!
    Geniet lekker meis!
    xxx