Hong Kong, Sydney!
Door: mariskavm
Blijf op de hoogte en volg Mariska
14 Januari 2011 | Australië, Sydney
Inmiddels ben ik al op dag 5 van mijn reis!
Ik vertrok dus maandag om 13u naar Hong Kong. De vlucht was prima, goede geregeld allemaal met Cathay Pacific. Goede keus om de plaats aan het raam te kiezen, want de middelste plek bleef leeg. Niet veel geslapen, 2 films gekeken en wat games op je eigen scherm. Was prima.
Met de airport express naar de stad gegaan. Natuurlijk Victoria's Peak gezien, helaas niet zulk goed weer, ik had het koud! Het was beetje mistig, dus je kon het uitzicht niet goed zien. Een uur gewandeld rond de peak. Nou daar loop je dan in de remy. Beetje rondgesjokt, maar toch niet zo heel leuk in je eentje. Je vraagt je dan toch af waar je mee bezig bent ;)
Een klein kijkje genomen in de Botanische tuinen en de Zoo. Vervolgens naar de Man-Mo tempel, ik stonk meteen een uur in de wind naar de wierrook. Lekker dan. De Central Escalators opgegaan en toen was ik het wel echt zat. Ik was gebroken, dus ging al om 18u terug naar het vliegveld. Daar nog wat geslapen, mijn vlucht naar Sydney zou vertrekken om 21.30, maar weer een uur vertraging. Nog wat HK dollars gewisseld voor Australische en op naar Sydney.
Wederom weinig geslapen. De hele serie van Scrubs gezien, was wel geinig. Pech gehad van de slaaptekort.
Om 10.30u kwam ik woensdag in Sydney aan. Nu maar hopen dat mijn backpack aangekomen is, en dat was zo. Ik had niets van eten meegenomen, dus kon zo doorlopen zonder dat mijn tas gechecked werd. Relaxed. Een shuttle naar het hostel genomen, even gesproken met 2 deense meisjes. Me geinstalleerd in de 8 bed dorm. Er lag nog een meisje te maffen, inmiddels was het 13u.. Nou het is wel een beetje oude meuk, maar goed, we doen het er maar mee. Er is een kluis onder het bed, dus das mooi.
Spullen neergegooid, gewisseld van kleding en even alles verkend. Bij supermarkt alvast wat gekocht voor komende dagen. Dit kan ik gewoon in de keuken van het hostel achterlaten. Het gevoel is nog beetje onwennig, iedereen ziet er hier wel erg doorgewinterd uit, voel me nog niet echt thuis ofzo. Maar dat zou snel komen, weet ik nu.
Australische SIM gekocht van Telstra en een telefoonkaart, daarmee kan ik voor 1,5ct /min bellen naar Nederland. Duur allemaal hier! 1 euro voor een appel, 5 euro voor een salade de helft zo groot als in Nederland. Nou ja..
Mijn voeten doen nu al zeer van die slippers, dat wordt nog wat.
Wat gegeten in het hostel. Twijfel of ik even zou gaan liggen, want ik was echt niet helder meer. Ik doolde maar wat rond, zonder goed doel.
Toch even het bed in, wekker deed raar, dus werd om 18u wakker. Te laat voor echte sightseeing, dus even naar Centraal station gelopen, want daar wordt ik de volgende dag verwacht voor de Blue Mountains tour. En wel om 7.15u..
Daarna gebeld met het thuisfront. Lukte eerst niet, maar nu heb ik door hoe het werkt.
Ik moest mijn simkaart activeren via internet, dat had nog wat voeten in de aarde. Maar goedgekomen, even gesproken met een Zwitser. Lekker even gedoucht, inmiddels was het 23.30u ofzo. Toen toch nog even klaargemaakt om de naast gelegen Scary Canary bar in te duiken. Normaal gesproken ondenkbaar om in je eentje gewoon binnen te stappen. Maar ik had er even schijt aan en hoewel ik erg moe was, deed ik het gewoon. Nou, je blijft niet lang alleen, want voor je het weet hangt de een na de ander om je heen en je komt meteen niet van ze af.
Nee, ik ga je niet zoenen. Wel gesproken met een Amerikaan, die wilde wel uit eten met me. Nou weet niet of ik dat ga doen, heb niet zoveel tijd. Later gedanst met Zweedse meisjes, die waren wel geinig. Ongelofelijk hoe hoog het wanhoopsgehalte is, want 18 jarigen lopen op je te geilen, niet te geloven. Zonder gene zitten ze gewoon aan je lijf, dat je denkt "jij hebt lef", maar goed dat is het niveau van de avond. "Oh you're so hot" whahahaha wat denk je nou? Het is iig om te gieren.
Om 3u was ik pas in mijn bed. Ik lijk wel gek, want moet dus om 7.15u daar staan op opgehaald te worden.
De volgende ochtend dus de Blue Mountains tour gedaan. In gesprek met een Duits meisje, Julia. Was gezellig, eigenlijk de hele dag mee opgetrokken. Het was slecht weer, mistig, dus zagen van de uitzichten weinig. Ook de kangoeroes gingen niet door vanwege een afgesloten weg vanwege de regen. Helaas...
Natuuurlijk moest de chauffeur weer even de Nederlanders (ik was de enige) belachelijk maken. Ik weet niet hoe Hollanders het doen, maar altijd weten ze de aandacht op zich te vestigen, dat hoorde ik in Nw Zeeland ook vaak. We weten onszelf wel neer te zetten altijd. Iedereen vind het schijnbaar cool als je uit Nederland komt. In een volle bus riep hij dan ook " neukenopdekeukentafel", dat is de zin die nederlanders buitenlands leren.
Natuurlijk ging ik op mijn smoel in de modder, het was echt gevaarlijk en slipperig. Je moest echt je aandacht erbij houden!
Tussendoor gelunched, picknick. Rond 16u waren Julia en ik stuk, maar nu moesten we nog naar Sydney rijden 2 uur. Rond 18u kwamen we aan.
Peter liep met me mee naar het hostel, een Duitse jongen. We zouden die avond naar Sydney Harbour gaan om de zonsondergang te zien en daar te chillen. Gedouched, wat eten gekocht en daarheen gelopen.
Het was zijn favo plek en wat was het mooi! Echt een fantastische plek! Die Amerikaan smste nog, nou daar heb ik even geen zin in.
Tot 21.30u daar gezeten met Peter. Zijn moeder heeft vorig jaar zelfmoord gepleegd en zijn vader is ook vorig jaar overleden. Slik... daar was ik echt een beetje van onder de indruk. Hij wilde eigenlijk de oostkust doen, maar er rijden nu geen bussen en misschien gaat het vliegveld van Brisbane dicht, waardoor iedereen een beetje vastzit in Sydney. Daarom zijn de prijzen ook flink opgehoogd!
Rond half 10 liepen we terug via Hyde park, overal muziek, het is festivalmaand in Sydney.
Vandaag naar Bondibeach geweest, was wel leuk, even op het strand gezeten met een Fins meisje, maar had niet veel tijd. Terug met de bus, duurde 3/4 u. Want moest op tijd zijn voor de citytour van 3u. We waren met zijn drieen, waaronder Peter en ik. Was wel een leuke tour, alle hoogtepunten van de stad wel gezien.
Daarna de ferry genomen naar Manly beach. Dat was ook wel leuk. Manly beach moet ik vergeten, wel balen, maar ik heb geen tijd.
Snel wat gegeten in het hostel en nu zit ik dus even achter het internet.
Zo douchen en dan naar Aukje! Want die gisteren aangekomen in Sydney en we gaan vanavond uit. Aukje is een collega uit het Spaarne en ze is bij haar zus nu.
Wordt ook leuk, want morgen moet ik om 7.15u bij CS staan voor het surfweekend!
Ik laat weer van me horen!!
xx Maris
14 Januari 2011 - 10:24
Claudia:
Tja, schaam me dood maar ik wist dus helemaal niets van deze trip!! Vandaar dat je niet op Mattia z'n feestje was omdat je nog heel veel moest regelen..kwartje is gevallen!! Super dat je dit in je eentje doet, al heb ik het idee dat je nu al heel veel mensen om je heen hebt.
Heel leuk om je belevenissen te lezen dinnie. Have fun!! Liefs CLaud. Ook een dikke kus van Faby en Mattia natuurlijk xx -
14 Januari 2011 - 10:33
Suus :
Hai Marisje,
Jemig zeg...ik heb bijna spijt dat ik dit keer niet met je mee ben gegaan!!
Klinkt goed allemaal. (leuk dat je ook dit keer weer bekend staat als "crazy dutch girl' ;) )
Fijn dat je het naar je zin hebt! Ben benieuwd naar je verhalen.
XXX Suus -
14 Januari 2011 - 11:27
Heddy En Ludy:
Na je telefoontje woensdag wisten we iig dat de reis goed was gegaan dus was het hart gerust.
Gezien je reisschema heb ik er alle vertrouwen in dat je fantastische dingen gaat zien en beleven in die 5 weken !!
Goed dat je niet voor de oostkust hebt gekozen ivm de waterramp daar.
Neem wel je nachtrust want dit tempo is niet vol te houden joh.....:-)
Doe voorzichtig en blijf genieten !!!!!!!!!
Kus pap en mam -
14 Januari 2011 - 12:53
Irene:
Goed bezig dame!
Klinkt toch echt al behoorlijk doorgewinterd hoor, na die paar daagjes. Laat je niet verleiden door die enge mannetjes daaro he, ik houd je in de smiezen op deze uberhippe, goed upgedate site :D!
Dikke kus! -
14 Januari 2011 - 15:58
Mara:
Heee Maris,
Klinkt allemaal leuk joh en vooral heel herkenbaar!! Vergeet niet om nog even een bezoekje te brengen aan The Gaff in Sydney, daar móét je als backpacker geweest zijn. Helaas zal 18-jarige-vooral-Engelse-gehalte daar ook wel hoog zijn, maar moet je dan maar even schijt aan hebben! Vraag een willekeurige backpacker naar The Gaff je vindt het sowieso. Verder heb ik eigenlijk maar één tip: enjoy enjoy enjoy!! Ik ben best wel jaloers... En oja, just in case: 277 ;-) Stel je voor dat je ineens je reisslotje niet meer open krijgt, haha!
Have Fun! Liefs Mara. -
14 Januari 2011 - 17:20
Chris:
Hiiiilarisch! Het is net of ik je hier hoor praten, zoals je alles verwoord en opschrijft! Hahaha super meid!
Klinkt toppie allemaal!
En vergeet niet; modder is heel goed voor je huid, dus ik zou zeggen: head first en duiken maar!!
Geniet lekker! Hier regent het en waait het als de malle!
Kus xx -
14 Januari 2011 - 19:01
Claire:
Marissie!
Lekker bezig zo te lezen. Gaat volgens mij helemaal goed komen daar. En komt die wasgel misschien toch van pas, haha!
X -
15 Januari 2011 - 10:37
Klousje:
Marissie, wat een verhalen! Je zag er super uit zaterdagavond, dus ga er maar van uit dat je HOT bent!!! Jaloers, jaloers, jaloers. Lekker genieten. (Zal je niet meer ongerust smsen ;)) X -
16 Januari 2011 - 10:47
Nienke:
Jee Maris, jij bikkel! Volgens mij gaat het helemaal goedkomen daar, je verhalen klinken in ieder geval goed! Geniet ervan en ik hou de site in de gaten (goed trouwens dat geel :)
Dikke kus -
16 Januari 2011 - 11:08
Maartje:
Wahh, wat ben je ook een wereldreiziger! De nachtdiensten zijn toch nog ergens goed voor met zo weinig slaap! Heel veel plezier lieve Maris!!!
X Maartje -
16 Januari 2011 - 11:49
Harriet:
Hey lieve Maris,
Wat een geweldig verhaal. Heel grappig. Geniet ervan!!
xx -
17 Januari 2011 - 11:28
Viev:
Wat geweldig maris, echt te stoer van je. En leuk om te lezen wat je allemaal mee maakt.
Kijk uit voor enge mannetjes maar volgens mij doe je dat wel zo te lezen.
X viev -
17 Januari 2011 - 15:33
Tim&tineke:
jouw eerste reisverhalen over australië
gelezen met veel plezier ! Haddden wij
ook het gevoel even onderweg te zijn.
Dank je wel, pas op jezelf en lieve groeten!